Riffid

Riffid Oy on radiotaajuisen tunnistustekniikan eli RFID:n asiantuntija. Yrityksen palveluja ovat RFID-järjestelmät, konsultointi ja mobiilisovellukset. Lisäksi yritys myy monipuolisesti tarvittavia laitteita ja komponentteja.

Riffid on muiden muassa toteuttanut RFID-teknikkaan perustuvan junaseurantajärjestelmän, elintarvikkeiden raaka-aineiden kulunseurannan tuottajilta tehtaille sekä metallijalostamon raaka-ainemetallin kierron ja saldojen seurannan.

”Järjestelmämme avulla voidaan seurata, optimoida ja tehostaa erilaisten hyödykkeiden liikkumista olipa kyseessä kulkuneuvo, laatikko, kuormalava tai puolivalmiste”, toimitusjohtaja Jussi Nummela kertoo.

RFID-järjestelmän toteuttaminen on usein laaja kokonaisuus, johon liittyy useita erillisiä osia kuten lukijoita, tunnisteita, antenneja, kaapeleita ja ohjelmistokomponentteja.

”Järjestelmätoimituksemme kattavat kaiken tarpeellisen sisältäen tietysti myös aina oleellisen RFID-suunnittelun.”

RFID-järjestelmä voidaan toteuttaa useilla eri tavoilla, kuten voimakkaasti yleistyviä pilvipalveluita hyödyntäen. Riffid on myös itse kehittänyt perinteisten toteutustapojen rinnalle helpon ja nopean keinon päästä RFID-hyödyntämiseen käsiksi: kuukausimaksuun perustuvan ja kokonaispalveluna toimitettavan EasyRFID -konseptin.

”Toimimme hyvässä yhteistyössä alan huippuosaajien kanssa. Näin voimme tarjota asiakkaillemme ainutlaatuisen laajan osaamisen yhdeltä luukulta.”

Riffidille on myönnetty INNOSUOMI 2011 -palkinto.

Asiakashyöty: teollisten prosessien kuten logistiikan tehostaminen

Erityistä: Riffidin toimitusjohtaja Jussi Nummela on Suomen ensimmäinen puhtaasti RFID:n soveltamisesta väitöskirjan tehnyt tekniikan tohtori

Seuraa haasteiden edistymistä ja keskustelua Robocoastin ympärillä Twitterissä ja LinkedIn:ssä. Liittymällä postituslistallemme pysyt helposti kehityksen kyydissä: