Retco

Retco Oy on hitsausalan maahantuonti-, markkinointi- ja myyntiyhtiö. Hitsausalan teknisen vaativuuden vuoksi yritys tarjoaa myös tuotekoulutusta ja -konsultointia. Yritys jälleenmyy tuotteita suoraan valmistavaan teollisuuteen kaikkialla Suomessa muiden muassa telakoille, konepajoille, oppilaitoksille.

Hitsauslaitteiden lisäksi Retco Oy tuo maahan mittavan valikoiman hitsauslisäaineita, hitsaustarvikkeita ja -varusteita kuten hitsausparametrien seurantalaitteita robotti-, mekanisoituun- ja käsinhitsaukseen.

Tuotevalikoima sisältää myös hitsaus/leikkauskuljettimia, railonseurantayksiköitä, pyörityspöytiä ja hitsaus- tai leikkauspolttimen koneelliseen kuljettamiseen tarkoitettuja lisävarusteita. Hitsaustyön mekanisointi parantaa hitsauksen tehokkuutta, laatua ja työergonomiaa.

”Näen mekanisoinnin olevan automaation esiaste matkalla käsintekemisestä automatisointiin”, toimitusjohtaja Jukka Setälä kertoo.

Retco Oy tekee yhteistyötä robottimaahantuojien kanssa. Yleensä valmiiseen hitsausrobottiin liitetään erilaisia oheislaitteita kuten pyörityspyöriä, pyöritysrullastoja ja langansyöttölähteitä. Lopputuloksena on valmis työasema.

”Mekanisoinnin, automatisoinnin ja robotiikan avulla työllä on mahdollisuuksia pysyä Suomessa.”

Asiakashyöty: monipuolisen tuotevalikoiman lisäksi koulutus- ja konsultointipalvelut

Erityistä: koko Retco Oy:n tekninen henkilöstö omaa vähintään IIW-ohjeistuksen mukaisen kansainvälisen hitsausneuvojan pätevyyden

 

Retco Oy toteuttaa kevytmekanisoinnin lisäksi myös isompia mekanisointi- ja robotisointisovellutuksia.

Retco WA1000 on tehokas ja toistotarkka hitsaustyöasema pitkittäisten H, I, T, L, HKS ja HSQ palkkien hitsaukseen sähkömekaanisella railonseurannalla. Palkkien osat asemoidaan ja silloitushitsataan asemaan manuaalisesti.

Laitteen näyttö ”puhuu” selvää suomea ja on helppo käyttöinen, konstailematon työjuhta paloaikasuhteen ja tuottavuuden/laadun nostoon.

 

Retco Oy toimittaa yhteistyökumppanin kautta robottihitsaustyöasemia joustavasti ”avaimet käteen” periaatteella.

 

Retco WA 1000 on 5 akselinen numeerisesti ohjattu laite. Se on suunniteltu mig/mag-hitsauksiin. Laite kulkee radalla ja voi hitsata kahdella polttimella samanaikaisesti. Työalue: 1000 x 1000 x 15000 mm. WA 1500 myös saatavilla.

 

Laitteessa on kaksi sähkömekaanista railonseuranta-anturia, näin lisäaineen kohdistus ja vapaalankapituus säilyy työkierron aikana vakiona koko hitsauspituudella.

Seuraa haasteiden edistymistä ja keskustelua Robocoastin ympärillä Twitterissä ja LinkedIn:ssä. Liittymällä postituslistallemme pysyt helposti kehityksen kyydissä: