Ficolo

Ficolo tarjoaa asiakasyrityksilleen laitetilaa, konesali-, yhteys- ja tietoturvapalveluja sekä palvelinalustoja. Ficolon konesali on rakennettu Puolustusvoimille louhittuun 8 500 neliömetrin laajuiseen kallioluolastoon, joka on jaettu yhdeksään luolahalliin. Osa tiloista on otettu käyttöön jaettuina konesalitiloina ja osa asiakaskohtaisina tiloina. Halleihin voidaan rakentaa kustomoituja konesalimoduleita, jotka mahdollistavat jaettujen tilojen lisäksi myös asiakkaalle dedikoidut konesalit, sertifioidut IT-turvahuoneet tai EMP-suojatut tilat.

”Asiakasyrityksemme, useimmiten IT- ja ohjelmistotalot, sijaitsevat ympäri Suomea ja osa asiakkaistamme toimii globaalisti. Olemme oiva kumppani myös automaatioalan yrityksille”, kertoo myynti- ja markkinointikoordinaattori Sanna Mäkinen.

Asiakasyritykset voivat joustavasti valita, mitä toimintoja ulkoistavat Ficololle ja mitä hoitavat itse. Ficolo on Suomen ensimmäinen colocation -toimintamalliin keskittynyt yritys. Uusimman 451 Research -tutkimuksen mukaan globaalit markkinat vuoden 2014 lopussa olivat yli 25 miljardia USD:a. Kasvua vauhdittavat tehokkuusajattelu, digitalisaatio, teollinen internet ja big data sekä kasvavat sosiaalisen median palvelut.

”Automaatioala tarvitsee yhä enenevissä määrin esimerkiksi turvallisia yhteyksiä, laskenta- ja tallennuskapasiteettia sekä tietoturvapalveluja, juuri näissä osa-alueissa Ficolo voi olla automaatioalan kumppani.”

Katso yritysvideo >>

Asiakashyöty: Colocation toimintamallissa asiakas voi joustavasti valita, mitä toimintoja ulkoistaa Ficololle ja mitä hoitaa itse. Ficolon sijainti, omistama tila ja toimintamalli tuovat asiakkaille kustannusetuja.

Erityistä: Suomen turvallinen poliittinen ilmapiiri, läpinäkyvä lainsäädäntö, vakaa maaperä ja toimialan korkea osaaminen ovat merkittäviä kilpailuetuja.

Seuraa haasteiden edistymistä ja keskustelua Robocoastin ympärillä Twitterissä ja LinkedIn:ssä. Liittymällä postituslistallemme pysyt helposti kehityksen kyydissä: