Aaltek

Aaltek Oy kehittää ja valmistaa korkean teknologian tuotteita vaativiin olosuhteisiin. Yrityksen ydinosaamista ovat ajoneuvoteollisuuden piirikortit, rautatieliikenteen johdinsarjat sekä sarjavalmisteiset keskukset.

Elektroniikkatuotannossa valmistuvat kaivureihin, kuorma-autoihin, harvestereihin ja panssariajoneuvojen tarvittavat isokokoiset piirikortit. Tuotanto käsittää sekä läpiladottavin komponentein että pintaliitososin varustetut kortit. Tuotantosarjat vaihtelevat muutamasta kappaleesta muutaman tuhannen kappaleen sarjoihin.

Johdinsarjoissa yrityksen vahvuus on vaativat, rautatienormiston täyttävät johdin- ja kaapelisarjat. Erikoiskaapelit syntyvät sekä puristus- että juotosliitoksilla asiakkaan speksien mukaan.

Aaltekin suunittelemat ja valmistamat ohjauskeskukset ovat FI-hyväksyttyjä. Toimitukset käsittävät sähkö- ja ohjauskeskukset riviliitinkoteloista alkaen.

”Olemme toteuttaneet useita materiaalinkäsittely- ja kuljetinjärjestelmien automaatioita ja sähköistyksiä. Tyypillisesti asiakkallamme on valmiina jokin laite, johon halutaan räätälöity ohjaus”, toimitusjohtaja Jari Aaltonen kertoo.

Aaltekilla on laaja yhteistyökumppaneiden verkosto, jonka avulla yrityksen on mahdollista vastata kustannustehokkaasti ja nopeasti erilaisiin kausivaihteluihin suurissakin tuotantomäärissä. Lisäksi Aaltekilla on käytössä tytäryritys MirTer Oy:n resurssit Huittisissa. MirTer Oy:n erikoisosaamisalueeseen kuuluvat laivateollisuuden speksit täyttävät valaisimet ja sähkökeskukset.

”Kannatan saman alan toimijoiden yhteistyötä. Maailma on menossa siihen suuntaan, että suuria kokonaisuuksia toimitetaan yhdessä. Verkoston hyöty konkretisoituu aitojen hankkeiden kautta.”

Yrityksen omia prosesseja parannetaan jatkuvasti. Tuotteiden laatua valvotaan, jotta ne täyttävät asiakkaiden kanssa sovitut vaatimukset.

”Asiakkaidemme toimialat ovat vaativia. Kunkin asiakkaan määrittelemät laadun kriteerit ovat osana omia työvaiheitamme suunnittelusta valmistukseen asti.”

Asiakashyöty: vahvuutena isot tuotantosarjat ja räätälöitävyys

Erityistä: 1000 neliömetrin tilat, elektroniikkatuotantotilat ovat ESD-suojatut

Seuraa haasteiden edistymistä ja keskustelua Robocoastin ympärillä Twitterissä ja LinkedIn:ssä. Liittymällä postituslistallemme pysyt helposti kehityksen kyydissä: