17.02.2019
, Finland
Demopaja

Aloittavien yrittäjien neuvonnan tehostaminen

Prizztech Oy

Tarjoamme maksutonta henkilökohtaista neuvontaa yritystoimintaa suunnitteleville henkilöille liittyen mm. seuraaviin asioihin:

  • perustamiseen liittyvät toimenpiteet
  • kannattavuuslaskelmat
  • rahoitus
  • starttiraha ja yrittäjäkoulutus
  • rekisteröinti
  • verotus

Palvelut tuotetaan yhteistyössä Lounais-Suomen verotoimiston ja Satakunnan työ- ja elinkeinotoimiston kanssa yhteispalvelupiste Enterissä Kauppakeskus Puuvillassa, Porissa.

Yritystoimintaa suunnittelevien henkilöiden neuvontapalveluja tarjotaan Harjavallan, Kokemäen, Merikarvian, Pomarkun, Porin ja Ulvilan alueen asukkaille.

Neuvonnan henkilöresurssit ovat rajalliset. Samalla odotuksena on, että asiakkaiden ja etenkin neuvontamme kautta perustettavien yritysten määrä pysyy korkeana. Siten asiakkaiden läpimenoajan tulee olla lyhyt. Keskimäärin neuvontakäyntejä voidaan tarjota 2-3 kpl/asiakas.

Yrityksiä perustetaan monelle eri toimialalla, eniten palveluihin ja kauppaan liittyen. Eri toimialoilla on omat vaatimuksensa mm. viranomaismääräysten takia. Lisäksi pitää tietää ja tunnistaa mm. markkina- ja kilpailutilanne.

Kannattavuuslaskelmien teossa pitää olla laaja tietämys eri kustannustekijöistä hintatasoineen.

Asiakaspalvelutilanteessa  asiakkaalla on odotuksena, että neuvoja pystyy antamaan näitä vastauksia. Haasteena on se, että neuvojalla pitäisi olla asiakkaasta tarvittava määrä ennakkotietoa. Lisäksi tämän ennakkotiedon perusteella pitäisi olla käytössä eri lähteistä, neuvontaa ja jatkosuunnitelmia tukevaa julkista ja muutakin tietoa valmiiksi haettuna.

Keskustelu

Seuraa haasteiden edistymistä ja keskustelua Robocoastin ympärillä Twitterissä ja LinkedIn:ssä. Liittymällä postituslistallemme pysyt helposti kehityksen kyydissä: